Vad är Cranio Sacral Terapi/Kraniosakral terapi?

Ursprunget är dr John Upledger i USA.Kranio Sacral Terapi är en mjuk behandlingsmetod utan redskap. Under behandlingen ligger man på en bänk, med kläderna på. Terapeuten känner med mjuka rörelser igenom din kropp, känner på dina fötter, ben, ditt bäcken, din bröstkorg och ditt huvud för att fastställa de obalanser som finns. Obalanserna är i den rytm som pulserar i din kropp 6-12 gånger/minut. Pulsen kommer från den vätska som finns i ryggmärgskanalen, CSF, som bildas i de 2 sidoventriklarna i din hjärna och ”badar” hjärnan, rínner ner i ryggmärgskanalen och ut genom den 4:de ventrikeln. Den här vätskan fylls på och töms vilket ger den kraniala rytmen. Vi terapeuter arbetar med att känna rytmen och  balansera den så att kroppen kan starta sin självläkning.

En otroligt enkel,  mjuk, skön behandling med stora resultat. Vi arbetar mycket på huvudet för att släppa spänningar i skallens ben. Benen i huvudet skall nämligen kunna röra sig enligt fysiologin och när de inte har den fysiologiska rörligheten kan det orsaka en massa problem.På huvudet arbetar vi otroligt lätt med endast 5 gr tryck.

Från huvud och ryggraden går alla nerver ut och det är viktigt att de inte sitter fast i spänningar, bindväv mm

Många även unga människor går omkring med späningar i bäckenet eller snedställningar vilket ofta orsakar besvär i rygg, nacke osv. För  en besvärsfri graviditet och en naturlig förlossning är det önskvärt med ett avslappnat, fysiologisk rörlig bäcken.

Barn som har kolik, torti collis, sned nacke kan ha klämt kranialnerverna  vid förlossningen och enkelt få hjäp med cranio sacral terapi.

Dr Nagi Iskander är expert på barn.

Dr John Upledger har i sin bok beskrivit hur barn med temporalbenet låst på höger sida blivit hjälpta efter cranio sacral behandling när de haft läs- och skrivsvårigheter.

Nu utbildas fler och fler i Sverige och har du problem med din kropp så prova denna sköna metod för att bli av med dem.

För mer informarion
Ann-Chatrine Jonsson
070 780 81 00
info@vacuflex.se

 

Lämna ett svar