Fallbeskrivning av Haydar Gürbüz

 

Den här händelsen var i vintras strax innan årsslut. En manlig passagerare hade fyllt 50 år och fått en överraskningspresent till Thailand för första gången.

När han skulle checka in sin tunga väska på Arlanda så bar han den så tokigt och ryckigt att ryggen krampade så fruktansvärt att han föll ihop ner på golvet av extrem smärta från helvetet.

Karln skrek, grät och var alldeles kallsvettig. Incheckningspersonal med flera resenärer samlades omkring honom för att lugna ner samt få kontroll på läget. Det blev tvunget till att kalla efter ambulans. Ambulanspersonalen försökte behandla honom på plats men saken var den att mannen vägrade följa med ambulansen till sjukhus för att inte missa sitt flyg. Behandlingen av ambulanspersonalen gav dessvärre ingen större effekt på symptomen innan de avfärdades tomhänt. Det blev en stressad och hektisk stämning i avgångshallen med nervösa och oroliga passagerare i den långa kön.

 

Denna dag satt jag på mottagningen hos Flygterapeuterna med en kopp kaffe i väntan på jobb. Jag hör hur patientingången slås upp och mannen kommer inkörandes på bagagevagn till mig. Han var alldeles förstörd och näst intill orörlig.

Jag tog omedelbart hand om patienten och behandlade kraniosakral terapi i kombination med medicinsk laser. Mitt konstaterande var att han hade drabbats av ryggskott. Inom loppet av ca 25 minuter, kördes han in på vagn och kunde gå ut själv därifrån i stort sätt helt återställd. Jag skickade med honom några homeopatiska akutpiller med Arnica vid behov under den timlånga flygningen.

 

En månad senare hörde han av sig och var djupt tacksam över mitt mottagande och räddningen från att inte missa sin drömresa till Thailand som han så verkligen såg fram emot.

Resan hade gått jättebra. Han hade sovit hela vägen ner och mådde fantastiskt under sin semester.

 

VILKEN SEGER!!!

Haydar är blind, otroligt duktig och kan nås på

haydar.gurbuz@mail.com